Lärare

Jenna började sin yogaresa hemma i Sverige, där hon i likhet med många andra såg yogan som ett komplement till sin övriga träning. Först efter hennes flytt till Australien (där hon bodde vägg i vägg med en yoga studio) fick hon ett bredare perspektiv på yogan som helhet, då dem positiva aspekterna av yoga sträcker sig långt utöver dem fysiska.

Efter att ha utforskat olika stilar av yoga, fastnade hon för lekfullheten i Vinyasa flow, kanske till följd av hennes bakgrund som dansare, och det är det hon främst undervisar i dagsläget. Hon har under resans gång praktiserat/studerat för lärare såsom Gregor&Tracy Cooper (Aus), Amanda Stead (Aus) och Michael Gannon (Mex). På hemmaplan pratiserar hon ashtanga för Lisa Lahler och Vinyasa för Sudeesh M Balakrishnan. (Swe)

Idag är det Jenna som driver Ḍākinī Yoga med stor passion och kärlek till både studion och eleverna. ”Mina klasser beskriver jag som dynamiskt lekfulla, där vi vanligtvis jobbar oss igenom en sekvens som gärna får vara tung och utmanande, men samtidigt logiskt sammansatt, då jag vill att flödet ska vara lätt för kroppen att anamma och förstå. Detta för att i sin tur kunna lägga lite extra kärlek på kärnan i vår practice; vår andning. Och sist men inte minst, att lära oss att synkronisera dessa två.

Natasha hittade yogan 2014 som ett komplement till styrketräningen och yogan blev början på en ny väg i livet. Natasha är socionom, yogalärare, personlig tränare och utbildar sig till Breathwork Facilitator. Hon brinner för personlig utveckling, yogafilosofi och det spirituella.

Efter att ha levt många år avstängd ifrån min kropp och själ blev yogan min väg tillbaka till närvaro, medvetenhet och självkärlek. För att fördjupa min egen praktik och lära mig mer om yoga gick jag en vinyasa krama & yin-yoga utbildning 2019 för Jenna och Victoria på Ḍākinī Yoga. Under utbildningens gång väcktes en längtan att själv undervisa och sprida yoga till människor. Jag önskar att fler ska få uppleva yogan och andningens stärkande samt läkande effekterna och må bra både fysiskt och mentalt.

Runt 2010 förälskade sig Frida i dynamiska yogaformer som Hot Yoga och Ashtanga, men det var först år 2019 som hon bestämde sig för att låta yogan få bli en större del av hennes liv. Resan mot fördjupning började på Ḍākinī Yogas Vinyasa Krama & Yin Yoga-utbildning med Jenna och Victoria som huvudlärare och sedan dess har hon fortsatt jobba och studera i den riktningen, bland annat som assistent på Yogayama Teacher Training 200H. 

Frida vurmar för balans och tror på en kombination av såväl fysisk träning som total stillhet. Då vi lever i ett högpresterande multitasking-samhälle brinner hon extra för att införliva mer av det motsatta i elevernas liv; vila, återhämtning och återuppbyggnad. Med extra kärlek för det parasympatiska nervsystemet (rest and digest) och dess påverkan på vår hälsa och mående har hon vidareutbildat sig inom den terapeutiska yogaformen Restorative och ljudterapi med Crystal Singing Bowls.

Lärare som Jenna Svensson (SWE), Sarah Jonsson (SWE) och Judith Hanson Lasater/Lizzie Lasater (USA) är starka inspirationskällor som betyder mycket för henne i den egna praktiken och rollen som lärare.

Varje gång jag sätter mig på min yogamatta har jag ett val: att göra praktiken till en fysisk träning, eller att gå bortom det fysiska och in i något mer. In i yoga. Det blir oftast något mer.

För mig är Yoga ett tillstånd, en plats som jag aktivt sätter mig i, en känsla av något större, något mer, något djupare. Jag möter mig själv med nyfikenhet, i min nybörjarhatt, på upptäcksfärd i mitt inre landskap. Det vill jag också erbjuda dig.. om du känner för det..

Matilda Hedman började yoga för över tio år sedan, men det var under hennes resor i Indien som intresset för yoga verkligen växte fram. Där testade hon sig fram och kombinerade meditation, yoga, pranayama, reiki och qigong. Den naturliga magi som uppstår i samspelet mellan andning och rörelse var något helt annat än den yoga hon dittills hade utfört hemma och på diverse gym. Det var där och då hon blev förälskad i yoga.

Ständigt sökande och nyfiken på livet, älskar att lära sig nya saker, att utmana sina gränser och sitt medvetande. Hon följer gärna de vägar som ger mening i ögonblicket och som är expanderande. Vill inspirera människor att hitta balans – den där ständigt pendlande vågskålen mellan lugn och energi. Detta genomsyrar hennes klasser som bygger på nyfikenhet kring kroppen och vad rörelserna gör för sinnet.

Matilda undervisar intuitivt med fokus på balans och energiflöden. Hon ser livet och yogan som en ständig utvecklingsprocess och tycker om att göra yogan prestigelös och tillgänglig för många. Hon har många års erfarenhet av och utbildning inom hatha yoga, ashtanga, vinyasa flow samt yin yoga och tror att människan har en självläkande kraft, så länge vi lär oss att lyssna inåt och ge kroppen det den behöver.

När jag började yoga för många år sedan hade jag inga förväntningar och ingen aning om hur stor betydelse yogan skulle få i mitt liv. Yoga är för mig en övning i närvaro, ett sätt att lära sig att lyssna på sin kropp, att stanna upp och observera vad det är som rör sig inom oss, det är också det som jag vill förmedla i min undervisning.

Min yogagrund ligger i den mer dynamisk vinyasa yogan, som ashtanga och rocket yoga. Jag älskar att praktisera yoga asanas och den känsla som yogapraktiken ger mig. I min undervisning kombinerar jag styrka, mjukhet och kreativitet som gör praktiken tillgänglig för både nybörjare såväl som mer erfarna yogis och med stor närvaro och acceptans ges du en trygg plats att få utmana dig själv på ett glädjande- och lekfullt sätt. Allt med ett leende på läpparna.

Therese hittade yogan 2013. Som socionom började hon på en stressig arbetsplats med högt tempo där det var direkt avgörande för henne att hitta ett inre lugn och fokus. – Det var då hon blev såld på yoga. Efter några månader i Centralamerika blev yogan mer en livsstil än en träningsform, och så fort hon får chansen åker hon gärna till länder där hon kan fördjupa sig mer i den yogiska läran.

För Therese handlar yogan om att rikta uppmärksamheten inåt, lyssna på sin egen kropp och inte låta sitt eget ego ta över. På köpet får vi en stark och smidig kropp. I Thereses Vinyasa flow-klasser kommer du uppmuntras till att arbeta i kreativa och utmanande flöden, med en förkärlek till armbalansövningar och en stor dos core-arbete.

Therese har alltid fokus på att skapa ett tryggt rum där alla arbetar efter sin egna förmåga, och man uppmuntras alltid till att vila när man behöver det. Prestigen lämnar vi utanför dörren på Therese klasser, – Vi arbetar istället med acceptans och kärlek till oss själva och vår egen kropp.

I am originally from Sweden, but have travelled the world to study, learn and teach yoga. I started my yoga journey in the U.S when I was 21 years old. I had suffered a few injuries in my spine as a teenager and was in extreme pain all the time. Nothing seemed to help, but when I took a stranger’s advice and attended my first yoga class (I had absolutely NO idea about what yoga even was) and I never looked back.

I quickly discovered the healing powers yoga had upon all aspects of my life. I learned that it not only helped a great deal with my physical ailments but also served to heal and release emotional pain that I had stored in my body. This was the first step towards a complete transformation of my self and my life. I decided to dedicate my life to this ancient practice, and I went to live in Costa Rica to study yoga and Eastern philosophy. I later travelled to India to get certified as an instructor, and shortly after I started teaching full time.

Amanda’s journey with yoga began 2010 as a 17-year-old. With the intention to heal and develop when she went to her first meditation course. She has since then become deeply committed to continue the journey to share yoga with others.

Amanda holds a YA 500 hrs certification from Noah McKenna’s teacher training program. She has been teaching since 2016 and working together with Noah since then on many TTC courses as well as retreats, intensives and general classes.

Jag föddes in i en familj med en överstepräst inom santeria som morfar och en yogini som mamma. Under uppväxten upplevde jag fördelarna med en sattvisk diet, meditation samt de läkande krafterna hos musik och rytmer. Efter en hektisk tid som modell och juriststudent, kändes det som om livet gick på högvarv och jag bestämde mig för att låta mitt inre välmående få prioritet.

Idag är jag certifierad och undervisar i ett flertal olika yogastilar runt om i Stockholm som PT, i gruppklasser och för företag, men fokuserar på Kundalini- och yinyoga. Harijiwan Singh Khalsa, Tej Kaur Khalsa och Guru Jagat är lärare som betyder mycket för mig och som jag använder som ständig inspiration i min egen praktik. Mina klasser är tillgängliga för alla och jag brinner för att guida människor till en större flexibilitet i både sinne och kropp.